Diabetas moterims

Kiekvienais metais diabeto gydymas tampa vis veiksmingesnis. Tai leidžia visiškai išvengti kraujagyslių komplikacijų ar atidėti jų išvaizdą. Taigi, moterims, sergančioms cukriniu diabetu, vaisingo laikotarpio trukmė didėja. Diabetas gali apsunkinti tinkamo kontracepcijos metodo pasirinkimą, tuo pat metu visoms diabeto moterims reikia kruopščiai planuoti nėštumą.

Skaityti Daugiau

В этой статье подробно обсуждается, как действовать, если сахарный диабет у женщины диагностировали до начала беременности. Если повышенный уровень глюкозы в крови выявляют уже во время беременности, то это называется гестационный диабет. Диабет 1 или 2 типа, как правило, не является противопоказанием для материнства, но значительно повышает риски как для женщины, так и для плода.

Skaityti Daugiau

Gestacinis diabetas yra cukrinis diabetas, kuris nėštumo metu atsirado moteriai. Be to, tyrimas gali atskleisti, kad nėščia moteris neturi „visavertės“ diabeto, bet yra sutrikusi gliukozės tolerancija, t.y. Paprastai nėščioms moterims cukraus kiekis kraujyje pakyla po valgymo, o tuščiame skrandyje jis išlieka normalus.

Skaityti Daugiau

Сахарный диабет у женщин имеет особенности по сравнению с этим же заболеванием у мужчин. Они незначительные, но тем не менее, оказывают влияние на диагностику и лечение. Женщин интересует, какие у них могут быть симптомы диабета, особенности его лечения и профилактики. На течение заболевания влияют возраст, фазы менструального цикла, менопауза и другие индивидуальные обстоятельства пациентки.

Skaityti Daugiau